Prilika za učenje svjetske klase u Srebrenici - Futures Makerspace program!

Poziv studentima i srednjoskolcima za kurs 2-01.png

Dragi srednjoškolci i studenti iz Srebrenice i Podrinja,

Mi kao Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini smo napravili nešto posebno za vas! Od 20. jula u funkciji je Futures Makerspace, mjesto gdje ćete imati priliku da realizujete sve svoje ideje za projekte i StartUp-e.

 Centar je opremljen računarima, 3D printerima, elektronskim razvojnim pločama, dronovima i raznim drugim alatima koje ćete moći koristiti bez ikakvih uvjeta. Osim jednog: da učite i pomažete svoju lokalnu zajednicu! Centar će biti digitalno povezan sa našim partnerima iz svih gradova BiH, uključujući JSGuru Kliker Školu iz Banjaluke, DKR Robotički Centar iz Tuzle, SPARK iz Mostara i mnoge druge.

Kakve vas aktivnosti očekuju u Futures Makerspace centru?

 Plan aktivnosti je već sastavljen, a u Srebrenicu će dolaziti vrsni stručnjaci, volonteri i studenti koji će raditi sa vama, lokalnom zajednicom i privrednicima.

 Aktivnosti počinju 2. septembra sa info prezentacijom koja će početi u 16:00 u Makerspace centru (koji je u sklopu zgrade Pravnog fakulteta u Srebrenici). Ovo je jedinstvena prilika da saznate sve što vas zanima o projektima koji će se izvoditi u Centru, prilikama za zaposlenje kasnije kao i radu naše Fondacije.

Uskoro nakon toga, 5. i 6. septembra počinje program sa HTML i CSS programiranjem, koji će održati naši studenti, koji rade u IT kompanijama širom zemlje ili su na IT smjerovima na nekom od univerziteta. U sklopu kursa ćete saznati osnove ove vrste programiranja te kako to možete iskoristiti u biznisu ili na projektima.

Ipak, to nije sve! Program će se nastaviti i u toku naredna četiri mjeseca, a imat ćete priliku naučiti više o JavaScriptu, WordPressu, osnovama dizajna, digitalnog marketinga, 3D modeliranja i printanja,  prodajnim te prezentacijskim vještinama.

Kakve su koristi ovakvog programa?

 Nakon kompletirana četiri mjeseca, imat ćete fantastične temelje za započinjanje vlastitog biznisa kojim ćete pomoći svoju lokalnu zajednicu, zaposlenje u nekoj od sjajnih kompanija te unaprijeđene vještine komunikacije. Cijeli program je potpuno besplatan i postoji samo nekoliko uslova koje morate ispunuti kako biste bili dio ovog projekta:

-        da živite u Srebrenici ili okolini

-        srednjoškolac ste ili student na fakultetu

-        stalno tražite nove načine kako da usavršite sebe

-        imate energiju koja vas tjera da mijenjate stvari :)

Prijavite se OVDJE i budite dio jedne nove priče koju ćemo započeti skupa!