Dinija, Demir, Mirza i Asja - Šampioni 2020/2021 BH Futures Foundation Lige Prvaka Znanja!

Pobjednici

Od početka pandemije, većina nas je prisustvovala barem nekolicini online događaja. No, webinari su i mnogo prije toga postali veoma popularni u korporativnom sektoru, budući da rukovoditelji i poduzetnici razumiju veliku vrijednost koju takvi izvori imaju za učenje i podsticanje novih ideja. BH Futures Fondacija prepoznaje da je u trenutnoj obrazovnoj klimi presudno mladima, kako u Bosni i Hercegovini tako i u regiji, pružiti način da steknu uvid u to kako se industrija ponaša na globalnom tržištu, potaknuti ih da znatiželju usmjere i izvan već odabrane karijere i daju priliku interdisciplinarnom radu, te iznad svega da nikada ne prestanu raditi na sebi.

Čestitamo sjajnim studentima na osvajanju prva tri mjesta i nagrada u 2020/2021 sezoni “Liga Prvaka Znanja”.

  • Prvo Mjesto (1000 BAM) - Dinija Seferović (Elektrotehnički Faultet, Sarajevo) i Demir Hasičić (Elektrotehnički Faultet, Sarajevo)

  • Drugo Mjesto (500 BAM) - Mirza Čeligija (Fakultet Informacijskih Tehnologija, Mostar)

  • Treće Mjesto (250 BAM) - Asja Hadžić (Gimanzija “Dr. Mustafa Kamarić Gračanica)

Futures Webinar Series je samo jedan od naših načina na koji dijelimo znanje svjetskih stručnjaka sa mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. Naši webinari obuhvataju gotovo sve nauke.

“Tijekom prošle akademske godine, održali smo 15 webinara i 7 panel diskusija na teme od umjetne inteligencije do genetskog inženjeringa, arhitekture i financija. Održavali smo tradiciju pronalaženja najbriljantnijih umova porijeklom iz Bosne i Hercegovine i regiona, kako bi podijelili priče o svom radu, s ciljem da pokažu koliko su naši ljudi zaista sposobni. Vjerujemo da, da bi se došlo do istinskog napretka i istinske inovacije, moramo izložiti mlade raznolikom spektru uzbudljivih tema. Način na koji provodimo webinare i panel rasprave omogućio je određeni stupanj umrežavanja jer su gledatelji mogli postavljati pitanja i dobiti odgovore direktno od samih stručnjaka,” kaže Ena Džemila, koordinatorica “Learning Team” u fondaciji.

“Nakon svakog webinara naš tim stručnjaka sastavlja set pitanja, provjeravajući znanje onih koji su slušali prezentacije. Kviz se šalje svim učesnicima prijavljenim za takmičenje i oni imaju 7 dana da odgovore na njih. U takmičenju je učestvovalo skoro 70 studenata širom Bosne i Hercegovine i nadamo se da će jos veći broj njih učestvovati u narednoj sezoni”, kaže Rijad Sarić, koordinator takmičenja.

Liga Prvaka Znanja se vraća u Septembru, pripremite se za novu sezonu gdje se znanje nagradjuje!

Upoznajte pobjednike

Dinija.jpg
Demir.jpg
Mirza.jpg
Asja.jpg

Zahvaljujemo se timu:

Posebno se zahvaljujemo volonterima iz fondacije koji su omogučili 2020/21 Ligu Prvaka Znanja

  • Ena Džemila - Hosting i koordinatorica “Learning-Team”

  • Ivana Jeftović, Meliha Dejkić, Ajla Džanko, Lamija Gutić - Hosting

  • Emin Hajdarević - Koordinator panel diskusija

  • Rijad Sarić - Koordinator takmičenja

  • Ognjen Stefanović, Edin Omerović, Efnan Merdan - Video editing / YouTube

  • Nikolina Bulović - Dizajn

Zahvaljujemo se sponzoru:

Annel+Adzem.jpg
Eddie Custovic