Fondacija kao partner na desetom Sajmu zaposljavanja JobFAIR ‘18

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije "JobFAIR ‘18 - Iskoristi svoju šansu!" svečano je otvoren jutros, 5. novembra, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Ove godine se održava jubilarno, deseti put i BH Futures Foundation je bila jedna od zvanicnih partnera ovog dogadjaja.

Na JobFAIR-u, posjetioci su imali priliku ostvariti direktan kontakt s predstavnicima kompanija, informisati se o novim radnim mjestima i tržištu rada te poboljšati svoje lične i profesionalne vještine kroz popratne sadržaje Sajma. O ozbiljnosti projekta govori i veliki broj vodećih kompanija iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke u BiH, koje su pristale učestvovati na Sajmu. 

Na ovogodišnjem JobFair 2018 se predstavila i Bosnia & Herzegovina Futures Foundation. Sa grupom mladih ljudi iz BiH, koji su stipendisti Fondacije, pripremili smo i ovo uspješno predstavljanje programa i projekata Fondacije, posebno ponosni na Mentorship Program, koji je omogućio da BH studenti sarađuju sa ekspertima iz akademskih i industrijskih krugova elitne internacionalne reputacije i da im se na taj način ukaže na trendove globalnog tržišta i istraživačkog rada u oblasti tehnike i tehnologije. Ovom prilikom se u ime Fondacije i Upravnog odbora zahvaljujemo Emina Sikira, Chair EESTEC Sarajeva koja je bila glavni orgnizator ovog dogadjaja. Emina je takodjer clanica nase fondacije. Hvala i svim volonterima Fondacije koji su učestvovali: Vildana HrnjicNikolina BulovićStojanka DanilovićZorana StakaAmina AlijagićMilan Kusmuk, svim ostalim koji su pomogli u logističkoj organizaciji, te našoj članici Upravnog odbora Vernisa Rejhan koja je sjajnom prezentacijom prestavila sve dobre priče koje stoje iza projekata Fondacije i clanu upravnog odbora Aleksandru Mastilovicu za organizaciju BH Futures Foundation izloga.

JobFAIR pruža i mnoge druge mogućnosti u vidu popratnih aktivnosti, kao što su: prezentacije, CV/LinkedIn radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD). Ove godine pored radionica, bit će održano predavanje na temu: "Kako osigurati posao iz snova?", a predavanje će održati Vernisa Rejhan, član upravnog odbora Bosnia & Herzegovina Futures Foundation. 

Eddie Custovic